Okategoriserade

Bloggtips

God eftermiddag

I onsdags förra veckan startade jag något nytt. Under 10 veckor ska jag på onsdagar klockan 14:30 ge ut lite bloggtips här. Första inlägget handlade om olika portaler man kunde skapa sin blogg på. 

I dagens inlägg så ska jag ge er 4 tips för att komma på vad du ska skriva om.

1. Börja med att prenumerera på 7 olika bloggar via RSS-läsare. Då får du alla bloggare på samma lista och du slipper hålla på och leta efter dem, du kan läsa de och bli inspirerad av vad de skriver om. 

2. Det sociala nätverket Pinterest är ett grymt ställe för att bli inspirerad. Det är visuellt, det går snabbt att hitta vad man letar efter och det finns hur mycket intressant som helst.

3. Twitter är definitivt inte lika inspirerande som Pinterest, men det betyder inte att du inte kan hitta bra uppslag för bloggidéer här med. Du kan följa intressanta personer som sprider intressant material. Helt säkert hittar du förr eller senare något intressant uppslag som du kan blogga om. Du kan också se vilka aktuella ämnen som flest twittrar om på Twitter. Det ger dig en bra bild av vad som intresserar många just nu, kanske även dina bloggläsare är intresserade av dessa ämnen?

3. Att ha återkommande blogginlägg är en trygghet i sig, man vet att det finns ett par blogginlägg varje vecka eller månad som man ska skriva.

4. Försök att blogga om aktuella händelser och försök gärna sätta din twist på det. Har någon kändis precis gift sig? Hur skulle du klä dig på deras fest? Hur tror du att deras inbjudningskort såg ut? Har Sveriges precis fått en ny regering? Vem i regeringen är bäst klädd? Vem är i störst behov av en make-over och hur i så fall?Snöar det ute? – Hur är man snygg i vinterkläder? Bäst snölekar utan att bli blöt. Bästa myskläderna för hemmakvällar.

Detta var allt för denna gång, missa inte nästa veckas bloggtips som kommer onsdag 18 mars klockan 14:30