inlägg

Att bli akademiker är en trygg känsla

Sponsrat inlägg i samarbete med hpguiden.se

Som fotograf började jag jobba för att jag älskade att fota.

Det var en hobby minns när min morfar kom hem med en kamera till mig när jag var liten. Fanns ingen filmrulle i den utan jag låtsades knäppa bilder. Det var helt enkelt en leksak så jag kunde knäppa hur många bilder jag ville.

Jag växte och med tiden blev jag verkligen intresserad av att fota. Jag började fota på heltid och var den man ringde när det var födelsedag, dop och avslutningsfester. Jag ställde upp i vått och torrt då detta inte var ett jobb i mina ögon utan ren nöja. Det kan ibland vara svårt att försörja sig som fotograf speciellt när man är ensamstående ung pappa med två små barn i hemmet.

Därför har jag nu börjat fundera på högskoleguiden och ska därför göra högskoleprovet tänkte jag. Du kan också öva inför högskoleprovet genom dessa tester. Nu när det också är valtider så har någon tagit reda på alla partiledares resultat när det gäller högskoleprovet. Så sätt i gång och gör detta du också för man vet ej i framtiden vad du kommer att jobba med. Det gäller då att ha ett högt värde om någon i framtiden skulle vilja granska dig också.

Själv har jag gjort högskoleprovet en gång och det gick inte alls så bra. Minns att just den dagen var jag också ganska sjuk så jag var väldigt okoncentrerad. Det går ej att göra ett prov när man har ont och feber som jag hade den dagen. Så ska ni göra provet se till att ha värktabletter som fungerar och medicin så att ni kan koncentrera er på provet sedan.

När du väl har skrivit högskoleprovet så kan du fira med god mat efteråt. Be dina vänner komma till din favoritrestaurang och bjud alla på en god lunch eller middag. För man ska också skämma bort sig själv när man har varit duktig. För efter högskoleprovet kan du söka in på universitet och börja kalla dig för det fina namnet akademiker. Det är bra att vara akademiker för man får högre lön och högre befattning. Kan vara lite svårt att arbeta sig upp överallt om du inte startar ett företag själv och blir din egen chef.

Utbildning är alltid något jag rekommenderar och jag kommer se till att mina två söner utbildar sig och blir akademiker också.