Okategoriserade

Framgångsrika och inspirerande personer

I min resa att starta eget har  under tidens gång kollat på olika strategier och människor som har lyckas. Oftast har jag hamnat på personer i techvärlden eftersom jag själv brinner för branschen och för att det är så fantastiskt vad dessa personer har lyckas åstadkommit. Tänk bara att de största bolagen som finns i världen idag fanns inte för 30 år sedan. För att lyckas med sådana resor behöver man verkligen vara skärpt, fokuserad och målmedveten. Det gäller inte bara att vara utrustad med en skarp hjärna utan du behöver även vara duktig på sociala sammanhang och sen ha drivit och uthålligheten för att klara av att nå dessa mål. Det är riktigt beundransvärt enligt min mening och bra förebilder för att ha. Många kanske tycker att dessa personer utvecklar dåliga saker då dom ligger bakom varumärken som apple, Facebook, TikTok etc. Men jag tycker faktiskt så att produkterna är bra, det är vi som behöver lära oss hantera dessa så det inte skadar vårat beteende mönster på ett negativt sätt. 

Jag har tillbringat morgonen idag med att kolla på olika videos och tal som Steve Jobs har gjort. Även om man kommer ihåg honom som lyckad och framgångsrik så hade han många år av kämpande. Det gick inte på räls från början utan resan tog många omvägar och han var tvungen att lära om och utveckla sig hela tiden för att klara av konkurrensen världen gav honom. Det här visade sig vara ett lyckat resultat och hans uthållighet gjorde att han nu efter sin bortgång 2011 alltid kommer att komma ihåg då Steve Jobs var drivande i att ta fram först iPod men senare iPhone, produkten som enligt min mening har förändrat världen mest. Det är knappt så att man minns tiden innan dom smarta telefonerna. Det är för mig väldigt beundransvärt. 

Har du några bra exempel på intressanta personer som har kämpat med sina affärs ideer och till slut lyckats bra med dom, hör gärna av er till mig för jag vill ha mer tips på inspirerande personer.