Okategoriserade

Inspiration till att lyckas som programmerare

Jag drömmer om att en dag utveckla och programmera en tjänst som kommer förändra hela världen. Ibland låter det som väldigt stora tankar och mål men det är ju faktiskt möjligt att göra de. Människor har gjort det förr och människor kommer att göra det igen, det gäller bara att få den där iden och tänka utanför boxen så blir det ju möjligt.

Playlist, en serie om Daniel Ek & Spotify

För det var ju precis det Daniel Ek gjorde. Han kom på iden med Spotify och lyckades på så sätt hitta massa bra personer att arbeta med och tillsammans så skapade dom en produkt som förändrade världen. För idag så lyssnar vi ju på musik på ett sätt som vi aldrig tidigare har gjort och allt tack vare en svensk.

Jag har precis kollat klart på Playlist, en Netflix serie om hur Spotify skapades och man får följa människorna bakom företaget som gjorde det möjligt. Även kampen mot skivbolagen och hur musikerna demonstrerade mot tjänsten och menade att Spotify förstör deras arbete. Men jag tycker att det är precis tvärtom. För om inte Spotify hade kommit och skapat avtal med skivbolagen så att ju sidor där man laddade ner musik olagligt vuxit fram och artisterna hade inte fått några pengar överhuvudtaget. Så jag tycker faktist att Spotify har gjort musikbranschen bättre och att vi har att tacka programmera och utvecklare för det. Kolla på serien och kommentera gärna vad ni tycker om den.

Hur får man ideer?

Dock så undrar jag hur vissa människor kan komma på ena smarta iden efter den andra. Dom är kreativa och ser luckor i människor liv och lyckas skapa nya behov där deras fina ide passar in och fyller upp vad människor saknar. Jag undrar hur dessa människor gör. Det kanske är det jag ska programmera och utveckla, en programvara som hjälper människor komma på bra och smarta idéer som de sedan kan utveckla och förbättra världen till något annat