Okategoriserade

Veckans snackis

Den här veckan har nästan allt och alla pratar om att Elon Musk äntligen har köpt Twitter. Jag vet inte om ni har sett den där videon där Musk går in med ett handfat in i Twitter byggnaden och säger ” Let this sink in” vilket är en väldigt rolig ordvits. När man är rik och har allt man kan önska och tänka sig så är det roligt att man har humor också.

Yttrandefrihet?

Men är köpet gjort för att lätta lite på trycket med censuren som många påstår att det ska vara. Har sett flera hejarop där ute där dom flesta hyllar detta köp enbart för att man nu ska ha en bättre censur och att yttrandefrihet ska få ta större plats på plattformen. Samtidigt verkar det som att USA förra president Donald Trump också är välkommen tillbaka till Twitter, då han blev avstängd från plattformen i maj 2020 efter han hade gjort en tweet som man menade var spridning av fejknyhter. Men är det verkligen för att öka yttrandefriheten som Elon Musk har köpt plattformen? Han skrev själv för inte så längesedan att genom att köpa Twitter kommer han på riktigt kunna påbörja sitt arbete med att skapa X App, the everything app. När man läser om den här appen och hur planerna är i hur den ska vara uppbyggd får man verkligen likheter med hur kinas WeChat app är uppbyggd. Visst, det kan väl vara bra i sig att samla så mycket av allt på ett och samma ställe, men hur kommer det bli om man inför en sådan app där dom flesta kommer att dela med sig av all sin information. Kommer det då bli i nästa steg så att vi kommer få ett liknade system där man mäter sociala färdigheter och belönas och straffas utifrån hur högt upp man är i hierarkin?

Så jag tycker vi alla ska vänta lite med att hylla Elon Musk och faktiskt fundera hur bra det är när och samma person börjar äga så mycket data och strukturer som han faktiskt börjar göra nu.