Okategoriserade

Funderingar

Den här veckan har jag som många andra suttit och kollat runt på olika sidor, läst om personer som har lyckats och funderat på vad nästa stora grej egentligen hade varit att utveckla. Det är så lätt att fastna i sina tankar och tänka att allt redan är uppfunnit och att det inte kommer gå att uppfinna några nya idéer, samtidigt så vet jag ju att ju mer nya idéer som skapas och produceras desto fler nya idéer går att skapa. Det blir som en snöbolls effekt av det hela, trots att man vet inte det så är det så himla lätt att falla in i tankarna att allt redan är uppfunnit. Men nedan kommer några funderingar på nya idéer

Podcast platform

Jag har länge tänkt att det borde finnas något satt att lyssna på podd som skulle likna YouTube. Nu när man lyssnar på en podcast så måste man leta reda på en podd och sedan har man nästan fastnat i den podden flöde. På YouTube kan man gå in och kolla en video som hamnar om ett ämne, sen blir man rekommenderad likande material om samma ämnen även fast kanalen inte är samma. På så sätt kommer man i kontakt med ny information om ämnet man är intresserad i och inte fastnar i samma program som har samma åsikt.

Plattform för kreatörer

En annan ide jag har är att det finns så mycket kreatörer där som är ganska små. Vi har dom stora influenserna som känner massor med pengar. Men sen har vi fruktansvärt många duktiga som gör bra content och skapar fina grejor som är runt 1000-10 000 följare. När man ligger på den nivån så tjänar man nästan inga pengar alls. Men de borde gå att bygga en funktion som företag kan gå in och skriva upp sig på. Och att kreatörer går in och signar upp sig mot dessa företag. På så sätt skulle företagen kunna betala pengar för räckvidden man vill komma åt. Så om ett företag vill nå 100 000 så kan företaget komma åt dessa genom att köpa plats på många små kreatörer. Priset skulle bli billigare och det skulle ge möjlighet till kreatörer att tjäna pengar.