Okategoriserade

George Hotz och Twitter

Bakgrund

Förra veckan så gick George Hotz ut på sina kanalar att han skulle kolla hur Twitter var uppbyggd. Ni som inte känner till George Hotz borde verkligen göra det. Han blev lite känd i programmera-världen redan som 17 åring han var den första personen som lyckades låsa upp en iPhone och göra den fri från att användes med ett specifikt sim-kort. Denna telefonen bytta han sedan bort mot en bil. Efter det har han gjort lite andra saker, bland annat så publicerade han en kod på sin hemsida som gjorde att man kunde spela piratkopierad spel på PlayStation 3. Han har jobbat både på Facebook och google samt driver ett företag som utvecklar ett system för självkörande bilar. Som sagt, han är en riktigt stjärna i programmerings världen.

Twitter

Så förra veckan gick alltså George Hotz alias Geohot ut med att han skulle ta reda på hur Twitter fungerar och hur det är uppbyggt i backend. Detta gjorde han samtidigt som han livestreamde hela händelseförloppet. I slutet av videon berättar Hotz att han gör detta och vill på sitt sätt göra så att internet blir så fritt det var när han växte upp och att hans barn kommer få ett lika fritt internet. Han berättade även att han kan tänka sig ta en 12 veckors anställning på Twitter och göra dom grejor för plattform som han är bäst på.

Elon Musk

Elon Musk som äger Twitter nu gick ut med bara dagarna efter och tweetade han piraten nu var hos Twitter, vilket är en referens till att han har anställt George Hotz som hade stor flagga med en piratdödskalle under hela streamen han gjorde när han gick in i Twitter bakvägen.

Detta säger man nu är en av dom största grejorna som har hänt på internet senaste tiden och att Hotz kommer börja på Twitter kommer sätta ny standard på internet där plattformar kommer behöva göra saker lite mer fria än vad dom har varit innan.

 

Vi får väl se om dom har rätt helt enkelt 🙂