Okategoriserade

Alla mina bilder sparas på en dator

En dator är något jag alltid kommer att behöva när jag jobbar som fotograf.

Jag har säkert över tusen bilder i min dator som jag har sparat. Detta för att jag tar bilderna från olika vinklar och då måste jag spara alla för att sedan jämföra dem med varandra. Jag minns när jag var barn och skulle ta bilder på sena åttio talet tillsammans med min barndomsvän. Först tog vi bilder från vackra platser och sedan kom vi hem och försökte komma i håg alla bilder vi hade tagit.

Jag var verkligen en bra inspirationskälla åt min vän då. Vi satt och ritade hur vi trodde att bilderna såg ut eftersom på den tiden fanns det inget som heter att spara bilder på datorn. Denna vän och jag umgås inte längre för människan blev totalt förändrad efter 20 års åldern. Vet inte vad som gick fel helt plötsligt försökte människan hitta fel på allt jag sa och allt jag gjorde. Det gick till slut åt så mycket energi att hela tiden försöka försvara sig själv för alla anklagelser och attacker som kom. Det slutade med att jag skrev ett brev på ca 10 sidor handskrivet så klart. I brevet förklarade jag hur jag mådde och varför jag inte längre ville ha människan kvar i mitt liv. Jag behövde verkligen få det sagt för jag måste sätta högre värde på mig om jag ska ens umgås med folk.

Sparar du också dina bilder på datorn som jag gör? Eller så kanske du sparar andra saker på din dator då kan modbus från Catab vara något för dig också.

Jag själv fortsätter mitt liv utan vännen ovan och ibland ser vi varandra och har respekt och hälsar. Häromdagen frågade människan om inte jag ville ställe upp på bild då även hennes syster jobbar som fotograf. Har du barnfamiljer omkring dig så är det ännu roligare att ta familjefoton på dem. Jag kände verkligen inte att jag efter 20 år ville ha med dem att göra. För båda var på samma sätt gentemot mig och jag vill inte längre umgås på dessa villkor. Jag tror heller inte att människor kan förändras.