Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Att ta hand om sin pool

Sponsrat inlägg i samarbete med poolgiganten

Man måste ta hand om sin pool

Under de senaste åren är det många som har köpt pool. Då menar jag inte en liten plaskpool, det kan faktiskt nästan alla ha som har någon slags tomt. Jag menar de stor härliga poolerna.

Många har investerat i poolbygge, det säkrar badet för somrarna i Sverige och är också en investering för det höjer värdet på ditt hus.

Det är inte bara att köpa och bygga en pool. De flesta bygger nog inte sin pool själva, de anlitar proffsen. Det skulle jag också garanterat göra om jag skulle bygga en pool. Det verkar vara både svårt och tungt. Dessutom vill man verkligen att det blir ordentligt och fackmannamässigt gjort.

En pool är som sagt en investering, men man måste också tänka på allt jobb som kommer med en pool. Jag menar verkligen inte att man inte ska ha en pool. Bara att man ska tänka på att ta hand om sin pool.

Det är alltid viktigt att ta hand om saker som man köper. Med så stora köp som en pool är det ännu viktigare!

På vintern

När det börjar gå mot vinter måste man vinterstänga poolen. Det gäller att göra rent den ordentligt. Skruva loss de slangar som behövs. Dränera vattnet. Det är ganska mycket som behöver göras inför vinter, så kolla upp noga hur just din pool ska stängas inför vinterhalvåret. Då kommer det bli lättare till sommaren igen!

På sommaren

På sommaren ska man tänka på att hålla sin pool ren. Att använda rätt mängd klor och bort eventuellt skräp som har kommit ner i poolen. Det finns dammsugare till poolerna numera, så det kan verkligen vara värt att köpa. Var också noga med att dra över poolen då ni inte använder den. På det sättet håller ni smuts och skräp borta. Det är även bra för säkerheten, så att inte barn eller djur ramlar in i poolen.

På hösten

Många gånger har vi väldigt fin höst här i Sverige och de som har uppvärmd pool kan utnyttja den länge. En otrolig lyx tycker jag! Men hösten innebär också löv. Beroende på hur mycket träd det är runt poolen såklart, men löv har också en tendens att flyga runt och kan faktiskt komma ganska långt. Ta för vana att håva upp alla löv varje dag så att poolen håller sig ren och fräsch.

 

Lämna ett svar

Till startsidan