Okategoriserade

Bloggtema- tjäna pengar på din blogg

Många bloggare vill tjäna pengar på att just blogga. Men hur ska man göra för att tjäna pengar på sin blogg?

Samarbeten och sponsrade inlägg

Man kan testa eller marknadsföra en viss produkt eller tjänst av ett företag. Du har säkert lagt märke till vissa inlägg hos bloggar som börjar inläggen med “I samarbete med företagets namn”. Eller ibland också “Sponsrat inlägg från företagets namn”.

Affiliate

För att förklara hur affiliate fungerar enkelt så hänvisar du som bloggare dina läsare till en webbutik. När någon läsare köper en produkt så får du en viss procent av köpet. Det är väldigt populärt med tidningssajter eller hemsidor som jämför saker.

Annonser och reklamer i form av banners 

Banners på hemsidor är ett klassisk form av annonsering där man kan tjäna pengar. Bannerannonser kan sätta olika priser, antingen har du ett fast pris, pris för antal exponeringar eller pris per klick.